Uw bedrijfspand laten bouwen

Het laten bouwen van een bedrijfspand of kantoor is een intensief proces dan veel meer inhoudt dan alleen het bouwen. Het proces start vaak al bij het kopen van bouwgrond. Er wordt eerst een schetsplan gemaakt en gekeken of uw plannen binnen het bestemmingsplan van de gemeente vallen. Meestal is er dan ook al inzicht in wat het bouwproces van a tot z zal gaan kosten. Er kan een schatting gemaakt worden. Als er één partij verantwoordelijk is voor het hele bouwproces heeft dit een positieve invloed op de bouwkosten. Er zullen meer doelgerichte en efficiëntere keuzes gemaakt worden door de bouwende partij, wat voor het budget van de opdrachtgever gunstig uitpakt. Starten met de bouwende partij vanaf het eerste uur heeft ook het voordeel dat er vanuit de ontwerp- en tekenfase meteen een plan neergelegd kan worden voor de uitvoering van de bouw. Dit werkt kostenbesparend. Tijdens deze fase is een intensieve samenwerking tussen de opdrachtgever en de bouwende partij heel belangrijk. Het plan kan hierdoor tot in detail uitgewerkt worden, wat resulteert in een efficiëntere aanpak tijdens het plannen en gedurende het bouwproces.

Partners:
lockit.nl

Geslaagd bouwproject

Belangrijk is, dat de opdrachtgever tevreden is over het hele bouwtraject, prettig heeft samengewerkt met de bouwer en trots is op het eindresultaat, want er moet tenslotte jaren met plezier gewerkt worden in het nieuwgebouwde kantoor of bedrijfspand.

Standaard bedrijfspand of maatwerk

Afhankelijk van de werkzaamheden van het bedrijf van de opdrachtgever en het budget wat er voor de bouw beschikbaar is kan er voor een standaard bedrijfspand of voor maatwerk gekozen worden. Utiliteitsbouw kan op beide wijzen gerealiseerd worden. Voor een school of een fabriek ligt maatwerk voor de hand, terwijl kantoren en opslagruimtes vaak standaard gebouwd worden. Maar ook hier geldt weer dat de opdrachtgever en het beschikbare budget beslissend zijn. Standaard uitvoeringen zijn altijd goedkoper omdat er voor standaard maten en materialen gekozen wordt en voor constructieve oplossingen die budgettair interessant zijn. Dure oplossingen worden zoveel mogelijk vermeden wat veel kosten bespaart.

 

Ook is het mogelijk te kiezen voor zowel standaardbouw als maatwerk. Een combinatie van die twee mogelijkheden waardoor er grotendeels goedkoop gebouwd kan worden, maar het bedrijfspand toch een unieke uitstraling kan krijgen. Naar buiten toe werkt dit onderscheidend ten opzichte van andere bedrijven terwijl er toch kostenbesparend gebouwd is.

Maatwerk is altijd een uitdaging voor de bouwende partij, omdat er voor unieke oplossingen gekozen zal worden en een unieke uitstraling. Veel bouwers van bedrijfspanden en kantoren zullen hier een enorme uitdaging zien in het bouwen op maat voor relatief lage kosten. Kiezen voor slimme oplossingen die een fraai resultaat geven maar geen druk leggen op het bouwbudget.